Dagbok

27/7 väldigt dålig uppdatering på hemsidan.. Kommer upp mer på facebook! Men nu är Fjord SM och NM över för iår Och vilken stjärna Chalander har varit, uppfört sig helt exemplariskt på tävlingsplatsen trots att han betäckte ett sto 2 dagar innan vi åkte ner. Hans första start blev på fredagen Och fick gå in och starta första omgången i nordiska mästerskapet i hoppning direkt, men det slutade med 0 fel och vi varit tillräckligt snabba för att ta oss in på en 2a placering bland alla danskarna! Sen kom söndagen och Chalander kändes lite sliten och trött.. var nog många att försöka få uppmärksamheten av i boxen.. Men trots något pet i omgång 2 i NM hoppningen så slutade vi på 5:e placering.

Jag hade inte räknat med det så kom som en liten chock på prisutdelningen.

Eftersom han kändes trött i första klassen på söndagen var min tanke att stryka honom i SM hoppningen men jag avvaktade tills jag red fram och han kändes lite piggare så han fick gå den klassen ändå och tur var väl det För grabben Gick in och knep en bronsmedalj!! Så himla roligt att konstatera att jag har en ny stjärna omgång! 

 

Sen fick man ju frågan om man ska ner och visa chalander i vetlanda, har inte riktigt bestämt mig ännu.. får kolla datumet Och hur väl det passar men hade varit en rolig grej att prova och jag har ju en 1 åring efter Chalander hemma som väntar på att få komma ut. 

 

 

 

 

23/3 Nu har vi startat igång tävlingssäsongen! Felfritt i både 80 & 90cm, vilken start på det nya året alltså! Men även att mamma dömde och jag fick ha min icke hästvana syster till hjälp att göra iordning en övertaggad hingst så gick det bra. Men första klassen var han ungefär så energisk som han varit på tävling förra året. Men sen i 90cm klassen råkade jag säga att han var slö när jag kom ut från framhoppningen och jag menade bara att han var lugn.. Men det fick jag äta upp så fort han såg att jag tog av mig vinterjackan för då visste han att han skulle få komma in på hoppbanan och han var så grinig att han började sparka med bakbenen för att det tog så lång tid för dem att öppna sarjen och släppa in han. När han väl var inne på banan och skulle vänta på att den innan skulle hoppa klart var han så sur att han lätta i framdelen, för han hade inte tid att vänta innan han skulle få hoppa. Men när han väl hörde sitt namn att han fick startsignal hoppade han rak upp i luften och skulle iväg men han fick att vänta lite så man fick lite koll vart den andra hästen var färst innan man startade han. När han väl passerade startlinjen var det bara en sak i huvudet på han - hinderhinderhinder, och fort gick det (somvanligt) man försöker få han att dämpa sig lite men han går bra i det tempot han har och det går att kontrollera han så det är aldrig heyochhå ridning, för man vet vad halkigt det är i svängarna i ridhusen och jag skulle aldrig riskera att han skulle gå omkull. 

Nu känns det lovande inför kommande tävlingar och att jag har fått mig min nästa stjärna att jobba vidare med. Vilken kille med den tuffa resan han hade framför sig förra året kan man konstatera att denna hästen är en riktig fighter och självklart en sådan häst jag har varit ute efter att få tag på. Men han var mer än vad jag nog kunde drömma om! Som jag sagt många gånger att det blir ett fantastiskt fin häst att ha efter Vicktor som faktiskt är 18 år iår och vi har beslutat att hans utomlandstävlingar är över, utan han får hålla sig på hemmaplan och på SM nu framöver istället så får Chalander ta hans plats på kommande stora mästerskap. Vilket Chalander visade i Tyskland att han har kapacitet och en vilja att gå hur långt som helst.

 

1/1 Gott nytt år allihopa! Nu kör vi gång med ett nytt tävling och avelsår!

 

11/8 Den 3-5 Augusti gick EM för fjordhästar i Krumke, Tyskland. Vi var två ekipage från Sverige, Karin Bondeson på Mimer 200 (e: Alexander Lukas) och Madde på Chalander 259 (e: Alexander Lukas). Dessa två fina hingstar ställde upp och gav tyskarna och danskarna bra motstånd. Mimer tog en 3:de plats i dressyrkörningen, 3:de plats i maraton och en 2:a plats i precisionen resulterade i en silvermedalj i EM. Chalander tog en 3:de plats i caprillihoppningen, blev oplacerad i andra omgången då han fick gå direkt från dressyrbanan till framhoppningen och framhoppningen bestog att två hinderstöd och två bommar i en sandhage sedan till 95 cm hoppningen (debut på den höjden) slutade vi 3:a efter ha rivit första hindret vilket var förståligt eftersom det var dålig framhoppning och började med ett räcke så är det riktigt bra gjort av Chalander ändå vilket slutligen resulterade i ett brons. Men vi stannade och tittade på resten av hästarna som hoppade, men de hoppade inte så bra , dom trasslade sig över hindren och vad gällde stilhoppningen kom vi på hur man ska rida för att få höga poäng, helst ska man vara tysk, hästen ska slå i varje hinder, man ska piska hästen framför varje hinder, ryttaren ska vara i obalans över/melllan/framför hindren, inte ha viljan att hoppa/springa eller ett stort plus är om man hoppar med dressyrsadel. Men inget av detta är något jag strävar efter... så då kommer poängen därefter ;) och hela EM:et på hoppningens sida gällde stilhoppning.. 

 

26/6 Det är mycket resurser som krävs för att få med all utrustnig och hästar till Västervik (ca40mil) Men eventuellt lånar vi en 4 hästars hästlastbil med bodel, blir premiärtur för alla 3 fjordingarna isf + att vi eventuellt tar med en till fjording från värmland isf ;) + en bil med precisionsvagnen. Skulle vara skönt om det blev såhär för då blir det helt plötligt 2 ekipage mindre att dra ända ner dit.

I brist på något att göra...

2006: Starta jag 1 häst i 1 SM klass

2007: Lika som ovan

2008 Starta jag 2 hästar i 1 SM klass

2009: Lika som ovan

2010: Starta jag 2 hästar i 2 SM klasser

2011: Starta jag 2 hästar i 3 SM klasser

2012: Startar jag 3 hästar i 4 SM klasser

Det har blivit mer med åren.

22/6 Ja nu är grabben anmäld till Fjord SM i dressyr och hoppning! Så nu hejar vi och håller tummarna att han håller sig på mattan plus att jag får äran att visa upp denna underbara hästen! (mycket stolt ryttare)

 

13/5 Idag har Chalander betäckt sitt första sto! och jag har debuterat som "hingsthållare" vid betäckningen. Riktigt roligt att vi klarar allt tillsammans jag och min älskadehäst!!

 

12/5 Idag har Chalander varit på Bruksridnings DM! Inte tränat bruks sen tävlingen i höstas som gick lite sådär (han fick ju inte något U iaf) men det blåste och var lite rörigt, Chalander stått en vecka då jag har varit borta på praktik och meningen var ju att jag inte skulle starta Chalander då han ej har varit tränad och jag som har sagt att han är för pigg för det! Men jag kom på vid 6 på kvällen dagen innan att jag skulle byta häst och ta Chalander istället, även att det var DM och allt så min bästa häst fick stanna hemma.. tänkte att det kvittar eftersom jag har med Vilmer och han brukar vara helt okej, lugn och fin osv. Men på tävlingsplatsen var Chalander hur pigg som helst, gnägga, trippa och sådant menmen han kan väl bara gå runt banan det gör väl inget men när han väl kom fram till funktionskontrollen vad händer?? Han är helt tyst, står still ;o jaha men efter att jag har visat han för hand och han fått sprungit blir han nog pirrig igen - ska sadla han står fortarande tyst och still och inte rör en fena.. jaja jag står på backen nu tänkte jag, han blir nog pigg när han ska börja men det blev han inte, han var jättefin och lugn så jag kunde njuta av att visa upp min OTROLIGA hingst - hästen som red omkring bredvid banan, hästar som kom och försvann men nej då han koncentrerade sig på sitt och gjorde det han skulle! Efter att han avslutat ritten kom det fram folk som sa vilken fin och lydig häst jag har!! Så himla roligt efter allt skit man fått är det rena himmelriket när någon säger att hästen är fin :') Och kan glädjas att jag fått mig en otroligt bra häst!

Inte många som fixar att sätta en DM seger på andra starten i brukridning och inte ens varit riden i ett år än... Det visar vilken ridbarhet hästen besitter!

 

22/4 Idag gick värmlands hopputtagning till Fjord SM och Chalander höll nerver och fötter i styr vilket ledde till att han vann och är nu klar för SM i hoppning!! Jätteroligt att han kommer med till Västervik i sommar! Och att han har fixat det här!! På SM:et har han varit riden av mig ett år, det är helt otroligt!! vilken pojk! Bilder lägger jag in på hans Facebook sida då det tar stor plats på hemsidan... sök på Chalander 259 och lägg till er i gruppen! :D

 

12/4 Har funderat på om jag ska lägga ut filmen från debuten i LA:1 dressyren på hans facebookgrupp, skriv gärna om ni tycker jag ska lägga upp filmen! :)

9/4 Ja nu kan jag berätta att Chalander finns på facebook. Sök på hans namn och gå med i gruppen! Där kommer det finnas många bilder på honom och uppdateringar om honom.

6/4 Finafina Chalander med en super karriär som gått spikrakt upp! Inte många som har den kapaciteten och talangen att utvecklas på det sättet han har gjort! Underbart att få ha en sådan häst! Superfin och mjuk på framridningen och blev dock lite loj inne i ridhuset, men helt superduper bra ändå ;) MEN tyvärr så blev det en liten miss i galoppfattningen i vänstergaloppen som påverka hela vänsterprogrammet, lite tråkigt - så volten blev lite för stor eftersom jag inte hann få ihop han så han blev lugn och när jag inte hann få han lugn så blev förvända galoppen lite svår och resultera med att han bröt av och fick en 2:a självklart lite tråkigt men vi var bara 2 starter i klassen så det blev ingen placerad menmen jag fick ett kval till Fjord SM i dressyr iaf, det är inte dåligt de - debuten och regional på det! Min underbara, fina, charmiga, fantastiska pojk !! Charmig ponny skrev domaren och även att jag skulle kämpa vidare och få ordning på galoppen annars var det bra - många 7:or fick han och 7a på skritten -bra skritt och väl visad! Roligtroligt! Nu tar vi det lugnt någon vecka så blir det SM uttagningen ihoppning som näästa!! vi längtar, ruffsgrabben och jag! ;)

5/4 Ja nu är allt packat eller ja det mesta. Snyggingen tvättad och i ordning men det är så himla härligt att inte behöva knoppa massa innan ;) men då behövdes manen klippas men det går mycket fortare än att knoppa så drog över Vicktor's man på några sekunder också när jag ändå var i farten. Så imorgon hoppas vi att han chockar alla och tävlingsmänniska som man är så finns det ju inget annat än blågult i huvudet, två är aldrig bra nog ;) men eftersom det är första starten så bryr jag mig inte hur det går, vi gör det bästa så räcker det så långt det räcker. Juste ja kan ju berätta lite roliga saker som har hänt dag också.. Ja efter att jag hade ridit honom hoppade jag av och börja prata med mamma när vi stog på gårdsplan så chalander blev trött och ville inte stå kvar där för han tyckte inte att vi hade tid och stå där och tjata så han tog tag i jackan och drog med mig till stallet och släppte direkt när vi kom fram till stallet, inte alls skön eller sådär ;) och sen har han alltid snurrat runt men idag så höll jag han själv när jag tvättat och han var så duktig så. och sen bet han tag i slangen och hjälpa min bror att spola vatten på hans bil, så söt så ;)

31/3 Ja nu var tävlingen avklarad, skönt! I första klassen så drog han väldigt mycket och var lite ofokuserad (koncentrera sig lite på den andra hästen på banan) så blev något hinder ner. Sen i  90 cm debutklassen så var han som vanligt igen och vilken STJÄRNA! Hoppa runt där som att hindren var 50 cm, men lite synd att han fick ett förargligt litet pet på ett räcke så bommen rulla av, värsta oturför va inte mycket av hoven som nudda den bommen medans andra ponnys slagit i rejält i hindren och bommarna legat kvar menmen vad är 4 fel när det är 3 hopptävlingen han gör varav i 90 cm. Överlycklig är jag iaf att jag har en såndan bra häst! Så nu hoppas vi att han visar sin bästa sida på fredag när han gör sin första start i regional LA:1 fast det är hans totala debut på det programmet  - han har gått LC:1 i höstas bara .. ;) jaja han har blivit väldigt stark osvosv. ;) Men självklart tar vi det försiktigt och startar han inte i en klass som han inte är klar för.

 

30/3 Ja imorgon bär det iväg till sunne på hopptävling, mamma som dömer = min syster ska hjälpa mig göra iordning Chalander vilken vi får se hur det går när han är på tårna och kanske lite hingstig + att Cherie och Chalande inte alltid kommer så bra överens ;) Men det här fixar dom. Ska man bli nervös ? nä man har ju vanan inne .. finns inget att vara nervös över eller? enda jag är nervös för är väl att någon ska rida på mig och Chalander ska ge sig på den hästen eller att jag skulle åka av och tappa honom. Men så ska man inte tänka, jag och min grabb är så glada, positiva och självklart tappade på hoppning. Se om någon vågar komma fram och prata med mig för det har ju nästan verkat lite känsligt när jag hoppar Vicktor ska det bli lika med denna pojken. Menmen för min del kvittar det, jag vet redan att jag har mycket bättre häst än alla med sina dyyyyyra ponnysar ;) tror folk skulle svimma om dom fick reda på vad vi gav för Vicktor och de flesta av våra bra hästar oxå för den delen.. ja och typ allt är ju packat eller ja chalanders grejer är packade, ska inviga det nya schabraket jag köpt till han där jag även tog friheten och skrev hans namn på med guldtext (y) så till möran packar jag in de sista grejerna och låter chalander träda in i transporten. Jaja som ni kanske märker är jag väldigt taggad att få hoppa min grabb och är självklart nöjd över honom vilket resultaten än blir. Miljöträning och att få fler "banor" i kroppen. Ja men nu får vi hoppas att vi slipper att Vicktor kommer och väcker oss flera gånger inatt igen.. Känner nu att jag nog skulle stängt in honom inatt så jag skulle få sova menmen har vi tur så står han i sin box och sover tills vi kommer ut och fodrar. Ja för att avrunda så hoppas vi att ni håller tummarna för grabben och mig imorgon. Så ska jag försöka uppdatera resultaten imorgon! ;)

27/4 Ja vad ska man säga, skogtur idag igen, väldigt härligt att rida min lilla pojk ÄLSKAR HONOM!!! Ja men med Lärka funkade allt finemang stor plus för det! Lite rörigt första dagen men sen andra dagen var allt som vanligt igen. Så till helgen gör vi ju debut i 90 och ska bli så himla roligt att värmland har fått en till stjärna som visar sig på tävlingsbanorna! ;)

Ja man skulle ju gärna ha på sidan att man kunde ändra till engelska så att inte bara svenskar skulle följa hemsidan men eftersom jag inte är så teknisk av mig eller direkt kan engelska så kan det bli svårt. ;) Sorry, but you can write to me if you want to know something about Chalander so can I give you a answer! But better english than this can't I give you! But I can always try to do my best ;)

26/4 Ja idag hoppade jag mina 4 hästar som skötte sig väldigt bra! Och för Chalander's del blev det en skogstur med möte av en älgko och kalv men gick bra när kalven tillslut sprang iväg och kon efter ;) även Vilmer var med på turen så imorgon blir det Vilmer's tur att köra igång med årets första hoppsprång i paddocken härligthärligt!

24/3 Ja nu sitter man i bilen påväg hem, tagit hela dagen med det är det värt. Åkte halv 10 hemifrån gården och kom fram ungefär halv 3 i gävle bro sen blev det mat i väntan på att Katarina och hennes familj skulle komma. Fylla i lite papper och sen iväg igen vid 4, tagit det lite lugnare hem men vi är väl framme till halv 10 skulle jag tro. Men vi får en till fin fjording på gården iaf, som nu blir den 6:e helrasiga fjordingen roligtroligt :D Ah vad ska man säga fjording vet ni, står bara och sover i transporten och märks inte ens att det är något som står där bak, går rakt in i transporten utan problem, kan det bli bättre?

Underbara små hästar!! Ja då får man se vad Chalander säger när det kommer en till tjej till gården ;) tror han blir ganska glad jag, hihi så länge han klarar hålla huvudet kallt på tävlingarna så kvittar det. Men det är jag helt säker på att han gör. Men kommer bli roligt sen när han blir lydigare så att han blir lättare och svänga och så att man kanske kan göra omhoppningssvängar så att han kan konkurrera bättre med ponnyserna men vad kan man förvänta sig när han inte är tävlad förut - det kvittar för min del, det tar den tiden det tar. Jag har inte bråttom med någonting, han har framtiden framför sig och jag har redan offrat mycket tid på mina hästar för att dem ska bli bra och att vi ska ha roligt tillsammans och göra de vi båda tycker är roligt och det är samma sak med Chalander vi kommer göra det vi tycker är roligt och kommer hålla igång mångamånga år tillsammans för har jag redan spenderat på mycket tid på mina hästar kan jag spendera 1000 gånger mer tid i framtiden. Aldrig att jag kommer sluta med detta, att göra något man brinner för känns helt rätt att spendera extremt mycket tid på. Hoppas alla har det bra nu när våren äntligen är här!! :) 

20/3 Ja nu är Chalander anmäld till Sunne på ponnyhoppning den 31/3 i 80 cm clear round och 90 cm A:o+A:o jättespänande! Debut i 90 cm, provhoppade honom idag och var man inte glad innan man red honom kan jag lova att man var överlycklig efter den kapacitetet den herren besitter är ofattbar. Våran lilla energiknutte, finns väl bara en nackdel.. hur ska jag kunna leva med att jag har köpt den hästen som har det lilla som fattas hos Vicktor - förutsättningarna att bli bra. Vicktor har viljan, psyket och den mentala styrkan men han kommer aldrig få det där lilla extra jo just förutsättningarna till att bli bra. Att jag just köpte den enda hästen som jag tror kommer bli bättre än Vicktor och det är inte lätt för mig att skriva, men vad ska man göra när denna pojk aldrig sluta förvåna en. Börjar bli lite skrämande, tänk om Chalander slår Vicktor på en tävling eller ännu mer oroande tänk om han gör det på ett SM? ;o hur ska detta gå? ;)

Min lilla drömponniii! Hursomhelst hoppa han super idag så det känns super inför hopptävlingen! Sen får vi se hur det blir om han blir kvalad till SM:et men om 4 månader vet vi om alla 3 pojkarna åker med ! Lääängtar ;)

16/3 Ja vad ska man säga man var sjuk förra veckan så man var sängliggande men man blev ju frisk under helgen så att man kunde gå ut och rida igen men sen i onsdags fick jag skyhög feber och har inte kunnat kliva upp ur sängen på 3 dagar men nu börjar det gå över hoppas jag så att jag förhoppningsvis kan gå ut och rida imorgon. Men klara iaf att gå ut och ge chalander en puss på mulen, klara inte att vara ifrån min sötnosar så länge.. Mina underbara hästar, finns inga bättre!

11/3 Har varit på maratonkurs och kört fjordingen Vilmer idag, funderade på att ha med Chalander men eftersom vi inte visste hur upplägget skulle vara då det var första gången som vi hade med hästar men det ska vara en gång till i april så vi får väl se om vi plockar med Chalander eller Vicktor men roligt var det iaf och nyttigt eftersom man fick köra olika vägar och så hade karin ritat vägar som vi skulle lära oss på kort tid och köra, samt fel vägar som vi skulle rätta och ge funktionärera lite att tänka på. Men fick ett samtal från stoet som jag nämnde för någon dag sen så nu är allt klart så om lite mindre än 2 veckor ska vi åka och hämta henne, så rooligt att få ett sånt fint sto till gården. Så kan väl passa på att berätta vilket sto det är, Aslan 255's mamma - Lykkesmindes Lærke 3293.

7/3 Varför nöja sig med en Chalander när man kan få två? Ja, nu har jag kommit på att jag ska låna ett sto och betäcka med han så jag får en avkomma efter honom! Superkul! Har redan hittat ett sto som jag vill låna och har pratat med hon som äger henne och som det verkar nu så blir det så att detta stoet kommer stå här på gården och få en bäbis efter Chalander!! Men vi ska ringa och diskutera mer till helgen, så vi får väl ett klart besked om allt då. ;)

5/3 Tog en lång skogstur efter skolan och full fart och hur pigg som helst, bocka och busa skulle han göra i farten oxå, lilla trollet. Så härligt med vårväder, det har vi längtat till så efter vår kommer underbara sommaren - 15 veckor kvar sen han man gått ur 2:an varav 4 veckor med lov och praktik härligthärligt och så fort sommarlovet kommer ska vi bara njuta i solen och rida som vanligt såklart. Men troligtvis klarar jag mig och bara behöver rida mina 5 hästar + de 2 jag rider in eller har ridit in.

4/3 ifall ni har förslag på något ni tycker ska vara med på hemsidan eller något som ni tycker ska ändras kan ni gärna skicka ett mail till mig eller skriva i gästboken så ska jag försöka fixa det. Alla förslag varmt välkomna så att Chalander får en fin hemsida för det är han värd! :)

3/3 Ja nu har vi fått lite vårväder här och det är helt underbart och hästarna står bara och njuter i solen. Idag ska vi försöka hinna med en skogstur i skogen med Chalander innan min systerdotters dop. Och imorgon kanske man ska passa på och köra chalander igen, måste ju köra lite så vi får in rutinen tillsammans eller vad vi ska kalla det, sammarbete kanske fast vi kommer ju alltid bra överens, en riktigt klippa är han min lilla pojk! ;) För Värmland har ju en precisiontävling i april man kanske ska åka på som träning? Skulle nog inte vara fel och alltid kul att köra lite som omväxling. Vi hade en här igår som frågade mig vad det kommer sen att jag gör allt - dressyr, hoppning, fälttävlan, körning (dressyr, precision, maraton)bruksridning, brukskörning tror det var allt men varför jag håller på med allt är ju för att jag tycker alla grenarna är roliga att genomföra och för jag har hästar som går alla grenarna lite hjälp av fjordingarna såklart för jag skulle inte kunna rida/köra bruks på mina halvblodshästar. För fjordhästarna är ju hästar som inga andra dom är allround hästar vilket är väldigt roligt att ha istället för en häst som bara kan gå det eller bra kan gå det, nej då är det roligare med en häst som kanske kan gå det och det. För jag rider mina hästar så att dom får prova på fler saker en bara hoppning och sånt. Men min häst som är mest allround kan jag nog inte säga någon annan än Chalander, för han går bra i dressyr, hoppning, fälttävln, körning vet jag ju inte riktigt än men det tror jag han kommer bli bra i också och så har vi ju bruksridningen fast det tycker jag han är lite för pigg för då menmen det var min tidigare ponny också men sen efter några år när hon börja förstå vad det handlar om kom hon till slut 2:à i DM. Nej men nu får jag gå ut och börja denna dagen så jag hinner rida min lilla bubbe innan dopen. Och när jag ändå kommer ihåg kan jag ju endå berätta att det är Vicktor som har uppfostrat Chalander att han inte får vara hingstig när Vicktor är i närheten även att Vicktor inte ser mycket ut för dagen så är det lite kul att det faktiskt är Vicktor som är högst i rang på hela gården (så länge hingstarna stannar i hagen för annars står Vicktor i skogen där ingen kan hitta honom så att dom inte ger igen, smart han)

29/2 Ja denna dagen får man inte skriva ofta. Men för att göra den mer speciell åkte jag och Chalander till Molkom och träna dressyr för dressyrtränare/domare/ryttare Christina Strand och för att göra så någon kanske vet vem hon är så var det hon som dömde SM klassen i dressyr år 2007 på lillerud. Hon kom ihåg en enda fjording som hon dömde och det var vinnaren Daler 180. Lite roligt. Men för att komma till skott och skriva det jag tänkte skriva, som var att Chalander skötte sig riktigt bra (som vanligt) och det kändes jättebra. Fick en bättre form på honom, bättre galoppfattningar från skritt, lyfte fram hans gångarter osv. Men riktigt skönt är det att få hjälp med det där lilla sista som fattas för att allt ska bli mycket bättre. Men nu är det en månad kvar till årets första dressyrtävling som är en regional ponnydressyr i klasserna LA:1 och kanske LA:2 beroende på hur han känns och om vi kan få till det där lilla som fattas i galoppen eller den lilla styrkan som fattas så han får en stadigare galopp å man kan rida mer samlad galopp, vilken vi nog fixar. Man brukar ju kunna få till allt till slut även om man har alla odds mot sig.

Så vi får väl se om vi åker iväg till Christina en gång till innan tävlingen eller om vi väntar lite och åker sen när vi ska gå vidare och finslipa smådetaljerna ;) Men vem vet, Chalander kanske fixar kvalen till SM och att det blir så galet att man åker ner med 3 hästar och startar alla SM klasser utom körklasserna, det skulle vara någon va? Skulle vara riktigt kul, Vilmer i allrounden + bruksridningen, Vicktor i hoppningen + bruksridningen, Chalander i dressyren + kanske hoppningen - Ja men vem vet, man får att vänta och se vad som händer under våren kanske blommar en ny stjärna upp i lilla Värmland och kan ta plats för syns det gör han ju helt klart, den hästen kan man inte gå förbi utan att kolla.

Men det vanligaste frågan man får om någon kommer fram och pratar är - Ser han verkligen något under den där luggen? Och svaret blir alltid nej, det är ju därför han har luggen nere i dressyren och flätad i hoppningen ;)

Men tränaren hursomhelst tyckte det var en RIKTIGT duktig fjording som hon nog sa en 3 gånger under ridpasset, vilket är väldigt roligt. Jag har säkert sagt detta tusen gånger redan men kan lika väl fortsätta några gånger till och det är just de att jag tror stenhårt på denna pojken precis lika mycket som jag trott på Vicktor när ingen annan har gjort det. För detta är en häst jag tror kommer bli en super häst, både i dressyr, hoppning och precision. Men när jag var typ 4-5 år max sa jag att den där gubben den ska jag slå. Man kan inte bli bra om man inte sätter ribban högt och är regält envis. Många vet nog vem den envisa gubben är, vilken även har varit en av mina förebilder inom körsporten.

25/2 Gud vad dåligt av mig som har glömt att skriva här, riktigt dåligt! Menmen nu skriver vi lite vad som har hänt, i fredags var vi ju såklart till göteborg horse show och såg dressyr, hoppning och gymkana, riktigt roligt. Så gick vi ju självklart på mässan - som vi gör varje år. Fast tycker det har blivit sämre än vad det har varit och det roligaste var ju självklart att träffa Ingemar och hans fru (alltid lika roligt varje år) prata om hur man haft det osv, lite snacka om Chalander såklart men det hör till ingemar och inger's hästar har ju samma pappa som Chalander, riktigt roligt eftersom de är väldigt duktiga tävlingshästar.

Men om vi nu ska komma till sak och berätta vad man köpt istället tycker jag låter riktigt bra. Jag köpte ett vitt dressyrschabrak med guldkant, ett blått schabrak med guldkant där jag brodera in Chalander med guldtext och ett dressyrspö kan ju alltid vara bra att ha (inte för att jag använder något när jag rider men det var ju pärlor på det (; ) sen hitta jag inte så mycket mer så blev inte så dyrt för mig men ska införskaffa mer saker och även till mina andra pollar. Vicktor ska ha NYA skydd igen.. som bara HAN får använda är trött på att Vilmer repar skydden och en viss hingst färgade dom (a) sen ska chalander få ett dressyrschabrak med hans namn på och ett till hoppschabrak ska han få när jag hittar ett sånt jag vill ha. Ett eget träns och egna hoppskydd. Sen får det räcka eller just de ja, ett transporttäcke skulle vara bra att ha också eller ett blå/gult skulle vara lite fränt. ;)

Jaja tillbaka till verkligheten och berätta vad som hänt under helgen, min syster skulle leda pojken för första gången när vi var í göteborg vilken faktiskt gick bra eller ska man säga självklart gick bra, för det är ju inga problem att leda den grabben fast kan är lite knasig och ska gå och hålla grimskaften i munnen när han går in. Och idag körde jag Chalander för första gången fast mamma har kört han en gång innan fast nu har han sätt muskler över vinter (riktigt synliga muskler, så han är skiiiitsnygg) så han var starkare och kunde dra vagnen på ett annat sätt så det kändes bra. Men nu har jag även anmält till en regional dressyrtävling (hmm regional? ja klart han fixar) han är anmäld till LA:1 och LA:2 fast vet inte om jag ska rida den andra klassen än men anmälde mig till den så kan jag bara avanmäla innan anmälan går ut eftersom det är begränsat med anmälningen så får se om det tinnar lite mer i paddocken under någon dag i veckan eller om jag åker till lillerud och rider i ridhuset. Ah men ha det gått alla underbara människor och alla matglada gulingar!

20/2 Ja man har ju inget att göra nu på kvällen så kan väl skriva lite här istället. Suttit och kollat igenom besökstatistiken och Chalander har över 2000 sidvisningar, närmare 500 olika besökare. Och besökarna kommer från Sverige såklart men även från Finland, Norge, Danmark, USA & Japan. Ja Japan var ju lite udda men roligt att det är såpass många olika besökare och inte bara från Sverige! ;D Och så är det ju jätte roligt att det finns så många som är intresserade att läsa om Chalander och hans framgångar!

20/2 Ja man kanske ska ta och sätta sig och kolla igenom om man har några fina bilder på chalander, för tycker det är dags att få upp lite nya bilder på honom. Lite tråkigt att bara ha de gamla. Ja och idag får Chalander vila efter gårdagens hopptävling. Så nästa tävling blir väl i slutet av mars eller i april. Men nu tror jag att jag har bestämt mig hur jag vill göra. Det jag ska satsa på med Chalander är framför allt SM i dressyren och kanske satsa på hoppningen om han känns klar, men som det känns nu när han har hoppat 80 cm så känns han väldigt stark och eftersom han har så energisk, posetiv och lite kaxig mot hindren så tror jag han kommer bli super och om han inte fixar att göra kvalen så går det ju alltid hoppats att man kan fixa att vinna uttagningen. Men dressyren tror jag så starkt på honom att han fixar kvalen ute på tävling. Men bruksridningen tror jag vi lägger på hyllan, ingen ide att rida när jag vet att han inte har chans att konkurrera i toppen. Så det kan vänta tills han kommer upp i åren.. haha men det är lång tid kvar, även att det känns som att det går hur fort som helst. ahja ha det bra allesammans! Skriv gärna i gästboken, jag svarar jättegärna om ni har några frågor eller om ni bara vill dela med er av roliga berättelser om era fjordingar ;)

19/2 Ja då var första tävlingen avklarad. Lite dåligt av mig i första klassen, Chalander hoppa jättefint men sen var ryttaren inte riktigt med efter 5:te hindret och vi svängde åt olika håll - åh kolla där står ett hinder jag tar det istället ja tänkte chalander så det gäller att inte tänka på annat utan att ligga något steg före, så när han är på väg mot ett hinder ska man redan ha planerat vägen till nästa ;) Jaja sånt som händer fick mig ett gott skratt iaf nog enda som inte blir arg utan börjar skratta med det var ju lite komiskt men som tur va tappar jag nästan aldrig hästarna om jag trillar av och skadar mig gör jag aldrig eller har aldrig gjort även att man borde skadat sig vissa gånger när det gått riktigt illa. Menmen han gick ju en till klass så fick lite revansch. Och han var så duktig, hoppa nolla i fas 1 och även i fas 2. Så himla roligt att han kändes så bra och lydigt även att det var en häst till inne på banan, första tävlingen och allt. Men det roligaste var nog ändå i omhoppningen, han var ju inte så lätt att få sväng på (gick lite för fort för de, men det kommer sen med mer utbildning) men när jag kolla resultatlistan såg jag att Chalander visst hade snabbast tid i omhoppningen med hela 5 sekunder till den med nästbäst. Denna grabb slutar aldrig förvåna en, man kan inte ha bättre häst eller framförallt roligare häst att hålla på med. Med den kapacitet han besitter och med den ridbarheten han har så är det helt underbart. Så nu har Chalander fått sin första rosett och jag vet att han kommer få mångamånga fler ;)  

18/2 Ja imorgon smäller det hellyeeea, då inträder Chalander tävlingsbanan igen! SÅ himla roligt ska det bli, han som har busat och varit hur pigg som helst. Men vi kör igång året lite lungt med 70 cm och 80 cm clear round. (dom bytte till clear round i 80 klassen också, skulle varit omhoppning i den egentligen menmen) Sen idag prata jag och mamma lite om vi skulle åka iväg till en dressyrdomare/tränare och checka av lite med dressyren för Chalanders del. Blir oftast bätte när man ridit för en dressyrdomare någon gång, för då vet domaren vilken hästen är när den kommer ut på dressyrbanorna och så håller man sig lite uppdaterad vad domarna kollar efter och hur man kan dölja det som hästen har svårt för ;) 

17/2 Fick bli en tur i skogen och lite skritt i paddocken idag. Riktigt härligt väder hade vi, solen sken och så var det inte så kallt ;)

16/2 Jag tycker det är jätteroligt att det finns folk som följer denna hemsidan/blogg! Sen är det förstås kul att få skriva om alla galna äventyr, händelser osv som händer med Chalander.

Tänkte jag kunde berätta hur det kommer sig att vi köpte en hingst eller framförallt Chalander.
Det börja med 2007 när jag tävlade min andra fjording Vicktor i Danmark på Nordiska, just den gemenskapen, glädjen och sammanhållningen man fick i "gänget" som representerade Sverige. Skulle allt det ta slut när Vicktor blir för gammal att vara med.. Nä och så såg vi dom underbara danska dressyrfjordingarna och tänkte en sån fjording ska vi köpa som nästa. Men åren gick och vi såg aldrig någon fjording som vi fastnade för. Men en hingst skulle ju vara roligt om den var också, för avelverksamhet är ganska intressant och det vet vi ju efter många år av avel på halvblodsidan. Men så fick vi syn på ett litet charmtroll som var till salu men tänkte inte mer på de eftersom vi har ju så många hästar nu, jag själv hade ju 1 ponny, 2 fjordingar, 2 halvblod + att jag lova AC att jag skulle rida och tävla hennes häst eftersom hon var gravid. Ja så tiden gick helt enkelt. Sen kom händelsen i Norge och man var lite nere.. Men då visa mamma mig den hästen hon såg i våras men det stog att han var hingst men skulle bli valack, så jag tänkte ja slår en signal en fredags eftermiddag och hör om han är kvar som hingst eller om hon hade hunnit kastrerat honom redan. Hon svara och sa att hon skulle ringa och boka tid för kastrering nu på måndag men så berätta jag vem jag va och att jag var intresserad av din häst som hingst och som jag förstår är många glada att han blev kvar som hingst. Men jag berätta att vi kunde komma och provrida honom redan på söndagen och om det kändes rätt skulle hon få pengar på konton och en box ledig. Men när vi provred honom var han inte riktigt med på noterna men med det han är bedömd så har han ju bra gångarter, hon berätta att han brukade vara pigg och det var exakt det jag ville ha. Men det slutade med han vi hade med en häst i transporten hem och en bättre häst skulle vi aldrig kunnat hitta. Ibland måste man bara ha turen på sin sida. Vilket jag är överlycklig över, jag tror stenhårt på denna grabben både inom avel, tävling och någon måste ju få ta över Vicktor plats på tävlingsbanorna.

För jag tycker det skulle vara skam om inte värmland skulle ha någon fjording på banorna efter Vickor som kan reta gallfeber på hästfolket. ;) För man har ju hört ganska roliga kommentarer när Vicktor tagit placeringar och vinster på ponnytävlingar tex. tidtagarannlägningen måste visat fel, dom måste ha fuskat med tidtagarna mm. Men endast en gång vad jag minns har en kommit fram och sagt - Gud vilket duktig fjoring du har, vilken omhoppning!! Men fjordingar är minst lika duktiga som alla andra, bara man lägger tiden och tror på dom. :) Hare bra!

16/2 Jaaa, vad ska man säga om detta charmtroll.. Han har tagit och tuffat till sig lite nu när det börjar närma sig vår. Så han försöker visa dom stora pojkarna att han är kung men det går ju inte så bra, dom lyfter bara lite på huvudet och går vidare men dom fattar inte vad han håller på med som är så liten. Hästar över 170 cm, nä han får nog inse att han är lite liten på denna gård..

14/2 På söndag drar vi iväg till Filipstad och startar årets första hopptävling, 70 och 80 cm får det bli. Som vi har längtat, nu drar vi igång och Chalander börjar bli taggad att få komma igång igen ;) Men någon fälttävlan blir det nog inte iår, vi satsar nog bara på hoppning och dressyr. pga skaderisken som det finns i fälttävlan (terrängen) och i höst när hemmaklubben har sin ponnyfälttävlan med DM så kommer jag vara borta 3 veckor på praktik och komma hem den helgen och veckan efter troligtvis åka utomlands på projektarbete.

5/2 Åkte till lillerud och red lite dressyr idag och det kändes riktigt bra. Bara att fortsätta träna och vänta på att dressyrtävlingarna drar igång så man kan se hur han ligger till mot ponnyserna och hur han ligger till procentuellt. Så ska vi iaf försoka fixa kval till SM dressyren under våren men det tror jag han fixar bra. ;)

25/1 Idag har Chalander varit till Färjestad ATG och blivit slutmätt. Han gnägga och prata med hästarna runt omkring så det blev lite rörigt ett tag men sen ville han inte riktigt stå still men sluta med att han var 142,9 så drog dom av 1,9 för skorna så då blev han slutmätt till 141 cm = D - ponny.

22/1 Idag har vi varit ute och tagit en långtur i skogen när det har varit ganska fint väder. Och så såg vi massa spår längst vägen som inte såg ut som hundspår så var tvungen att ta kort på dom och kolla på dator vad det kunde vara för något.. Det såg ut som vargspår, men har vi verkligen varg här? det har jag aldrig hört talas om, man får väl hoppas att det var fel! ;)

 

15/1 Varit ute och tagit en barbacka tur på Chalander i skogen och han tyckte det var så roligt. Det gick i 120 med massa bus och skutt!

13/1 Tankarna snurrar kring Fjord SM, HUR SKA VI GÖRA!? Jag vet inte riktigt än hur jag ska göra och om jag kan ha med 3 hästar till Västervik. Men framförallt hur ska vi göra med bubben, vilka grenar ska han gå? Vi har funderat på SM dressyren som går i LA, men ska han bara gå den grenen, svårt att veta, sen så kanske han kan gå bruksridningen om han lyckas med ett till kval och om han inte blir för pigg på tävlingsbanorna. Men det är lång tid kvar och många beslut att fatta.

Men kan lägga till just för att många vet vem min andra fjording Vicktor är så är han 17 år nu och vi hoppas han kan hålla hullet för iaf 2 Fjord SM till. Han har tävlat Fjord SM i hoppningen 6 år irad - varav placeringar 5 gånger - 3 Guld, 1 silver & 1 brons + att vi har blivit bästa junior 5 år. Och han har ju även alltid varit trogen och tagit 2 av 2 placeringar på NM för fjordingarna 1 guld & 1 brons. och han har även startat brukridningen 2 år på SM vilket ledde till 2 brons där och även brons på JUF's SM i bruksridning år 2010. Kan bara säga många gånger om att denna fjordingen som få människor har trott på har visat om och om igen att han är en häst som ingen annan. Sverige/Norden kommer nog aldrig få se en sådan fjording igen och det är inte många som förstår hur mycket vi har gjort för denna hästen, hur mycket vi har kämpat för hans vikt. Alla dom som har klagat på honom, men hästen tar ju inte åt sig att dom klagar på honom, det gör jag! Det är många tårar som kommit både när folk sett och inte, en sånn grej kan man inte bara glömma, man blir ständigt påmind och man kan inte förstå hur folk kan säga sånna grejer eller visa mindre RESPEKT för andra innan dom vet hur saker ligger till. Och man vill inte ens veta allt skitsnack som går som man inte ens hör! Alla är olika och om man har haft olika veterinärer och samma veterinär som följt hästen i 10 år och dom fortfarande inte kommit på någon orsak eller sak att göra, kommer dom nog inte göra de i framtiden heller. Så gå fram och fråga istället för att kasta skit i ansiktet på folk. Och det är ånnu värre om dom står och buar åt honom när han hoppar omhoppningen och inte kan tänka längre än att det är ryttaren som tar åt sig. Och då var jag 13 år!! och yngsta tävlande på hela SMet.

12/1 Nu längtar vi att tävlingssäsongen ska börja!! Men det tar ett tag innan fälttävlanstävlingarna börja.. men iår går det bara 1 tävling på ponny på hemmaplan, fast vet inte vilka klasser som är med än. Men vi får se hur vi gör med Chalander om vi åker ut någon annanstan i Sverige där vi vet att underlaget håller. Men hoppningen drar igång i febuari och dressyren i april, tur att hoppningen börjar snart så vi får tävla lite. ;)

 

3/1 Idag åkte vi till Lillerud och red lite dressyr i ridhuset för att checka av hur ringrostig han blivit under jul. Va super kul att han var så lösgjord och fin fast han var lite pigg och busig i galoppen men kändes riktigt bra inför kommande tävlingsår.. Även mitt sista ponnyår men vi kommer njuta varje sekund på tävlingsbanorna tillsammans innan Chalander få gå bland de stora hästarna nästa år! Men iår är målet SM såklart, men vilka grenar man ska satsa på är frågan? han har redan ett kval i bruksridning och så red vi igenom LA:1 programmet idag och det såg/kändes jättebra!! Länger sig i traven, går stadigt på tygeln, skäkelvikningarna är riktigt skapliga, förvänd galopp sitter bara finslipet kvar annars tror vi han kan klara kvalet till SM i dressyr. Hoppningen får vi se hur det går framöver ;) men först och främst ska han slutmätas i januari!

2012 - Gott Nytt År allesammans! Nu hoppas vi få se mer avkommor från Chalander och även hoppas vi självklart att det kommer fjordingar som vill betäcka med honom iår. Kramkram och hoppas alla fjordhästvänner har det bra runt om i Sverige!

 

27/11 Förta advent! Och Chalander längtar tills det blir snö så vi slipper all lera! Men han har lärt sig några knep med sin lugg (eller om Vicktor sagt till honom) att man kan ställa sig i motvind och skaka till med huvudet så luggen flyger bakom öronen så att man ser något men nu har han även lärt sig att göra så utan att ställa sig i motvind, duktig grabb. Vi har läst det super fina Anna skrev om oss på hennes hemsida, blev jätte glad när vi läste de. Men nu är året snart slut och ett nytt år kommer starta med alla möjliga äventyr tillsammans. Sen har jag (Madeleine) även läst på svenska fjordhästföreningens hemsida att Europamästerskapet kommer gå i Tyskland nästa år (2012), tyvärr vet vi inte än vad det kommer vara med för grenar eller klasser. Men det skulle vara en rolig sak att satsa på för både min hoppfjording Vicktor och Chalander. Även att inte Chalander har varit ute på direkt någon tävling än.. vi prova bara på i höst, som träning och en bra start att veta bra respektive dåliga sidor. Men så många dåliga sidor fanns det ju inte. Det är rutiner och styrka som saknas. Men sen när han blivit stark ridmässigt kommer bitarna falla på plats. Och sen till vår ska jag ta tag i det och börja köra honom, så har vi en plan inför nordiska. Men kortsiktigt ska vi la må gött nu i vinter och tror Chalander håller med mig! 

30/10 Denna UNDERBARA fjordhingst kan bara drömma om. Hans första hopptävling och även sista tävling för året. Han bocka och busa på framhoppningen och förstog inte riktigt varför dom andra hästarna inte var gula så dom var ju lite äckliga. Men så fort han fick syn på hindren var det full fart mot dom och upp med benen, och de andra ponnyserna krångla, stoppa & sprang på sidan av och sen kommer Chalander och bara klipper de där hindren som ingenting. Sedan skulle han ju in på banan medans den andra hoppa, jaha tänkte han jag väntar väl, hur lugn som helst. Sen när han fick startsignal då börja han bli pigg och skulle iväg. Full fart och kontroll på benen, tyvärr rev han ett hinder men det var ju första tävlingen och hindren låg på 80cm, inga problem för denna stjärna till guldhäst!! Men tror publiken aldrig har sett en fjoring som sprungit så snabbt (självklart snabbast i grunden av alla ponnys) med mer utbildning och tävlingar kommer han bli grymm!! Ska bli så roligt att utbilda och tävla denna klippa. Det är ju det som är roligast att rida "unghästar" eller hästar som aldrig varit tävlade, att få vara med och se utvecklingen gå frammåt! Nu får nordländerna se upp, Chalander har planer att stråla som en stjärna på Nordiska Mästerskapet 2013! Med en ryttare ute efter revansch! (; 

23/10 Tävlingen gick väldigt bra, jag är jättenöjd över honom för han skötte sig bra och gjorde det han skulle. Men det var typ "ryttartest" i den klassen vi red så dom dömde lite annorlunda tydligen och så var man tvungen att rida med spö, aja det kvittar vi fick iaf rida igenom LC:1 programmet och det gick ganska bra, han uppförde sig bra och gjorde det han skulle utan något större miss. Självklart skulle det varit roligare och läsa ett normalt dressyrprotokoll men på "ryttartestet" så bedömde dom typ helhetsintryck och sånt ( typ ryttarens balans, ekipagets harmoni osv) så Chalander fick 70 %, jätteglad att han är så trevlig och positiv till verkligen ALLT och att han alltid försöker. Men nu blir det ingen mer dressyr innan vinter 1 räcker bra, så tar vi fler nästa år.. Men vi ska prova en hopptävling till helgen innan vintern som sista tävling så man har lite koll hur han är. 

22/10 Nu har Chalander gjort sin första bruksridningstävling och utan U i något moment!! :D Så duktig var han, skötte sig väldigt bra och gjorde de han skulle. Jättestolt över honom. Så imorgon bär det av till Filipstad på dressyrtävling. Ska bli kul och se hur han sköter sig där med långsideläktare och kollektingring i andra änden av ridhuset! ;)

16/10 Nu har det varit lite dålig uppdatering på sidan men ska försöka skriva mer nu. Idag fick det bli lite hoppning för Chalander och det gick hur bra som helst, helt unik är han. Han ser ut, har humör och lika lugn att hantera som en fjoring men han har en energi och arbetsvilja som något helt annat! Han hoppa jättebra och var ganska lydig ändå även att han är så pigg och frammåt. Så nu är första hopptävlingen anmäld, den 30 oktober så smäller det! och Nu till helgen gör han sin första bruksridning på lördag och LC dressyr på söndag. Sen efter hopptävlingen har han jullov till våren, blir bra de säger han. Och han verkligen ÄLSKAR pussar på mulen och att man står och gosar med honom! (Men bara av mig, dom andra får passa näsan lite .. )

10/9 Idag gick tävlingen väldigt bra, kommer lite resultat här: Dressyren: 56,3 straff (näst bästa i klassen) hoppningen: 12 fel + 9 tidsfel ( blev lite ofokuserad, men gör ingeting) och terrängen: 20 straff (1 stopp) + 8,4 tidsfel. Jättebra första start. Kommer bli bättre än min gamla fälttävlansponny! Han skötte sig verkligen JÄTTEBRA!! Han kunde inte varit snällare, inte ett ord sa han på tävlingsplatsen. Han bara njöt av att få vara med. Så mer fälttävlans tävlingar kommer han få vara med på och självklart andra disipliner också.

9/9 Idag ska allt göras iordning inför morgondagens första tävling! Och vi fick rida igenom programmet idag för första gången oxå men det gick väldigt bra. Kommer vara så underbart att få starta fälttävlan på en fjording igen! Man måste ju ha någon häst som ersätter Vicktor när han går i pension men det dröjer nog några år till, Vicktor ska att få sätta fler hästar på plats innan han slutar sen är det Chalander som kommer charma & imponera alla han möter. Så imorgon kommer resultat hur tävlingen gick. Håll tummarna för oss!

23/8 Terrängträning igen och den gick SKITBRA!! Han hoppa allt och det som är bra att han kan börja tävla på 70 cm. Så den 10 september smäller det och Chalander får visa upp sig och ta 70 cm fälttävlans tävlingen som en träning, att bara genomföra tävlingen. Jag tror det kommer gå jättebra för honom och hur det än går kommer jag vara jättestolt över honom eftersom det kan vara en svår miljö för vissa hästar eftersom det finns kor vid dressyrbanan och hoppbanan och eftersom han är hingst och inte varit ute på tävlingsbanor ännu, så blir detta ett stort steg för honom. Men jag tror han kommer klara det galant. 

18/8 Träningen gick jättebra! Några bilder finns på fotoalbumet. Han tycke nog det var ganska kul iallafall, för han bocka och busa efter hindren. Och så gick han väldigt bra på vattnet och var jättepigg! :)

18/8 Idag kommer det bli träning på trossnäs terräng bana för Chalander. Kommer bli jätteroligt att få se hur han reagerar att hoppa lite annorlunda hinder. Kommer såklart lägga upp hur träningen gick ikväll eller imorgon. 

16/8 idag har det blivit lite bruksridnings träning med pojken. Gick faktiskt väldigt bra! :)

13/8 - 2011

Idag har Chalander fått gått lite dressyr och det kändes hur bra som helst! Han var väldigt lydig och jättebra gångarter!! :)

 

12/8Idag har Chalander varit hos oss i 13 dagar, men man kan tro att han har varit här hur länge som helst för han är så snäll och vet precis alla rutiner på gården. Och när man rider honom är han hur pigg som helst! Och det verkar som han trivs bra i Värmland! :)

Välkommen

Välkommen till www.chalander259.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Gratis hemsida med N.nu

feliciaodaisy

morkerudshastgard


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)